Oldalak

2012. október 1., hétfő

A III. FLABéLOS Zöldtea Est a Hilton Budapest Westend-ben


Nagy érdeklődésre tartott számot a csütörtökön megrendezésre kerülő III. FLABéLOS Zöldtea Est a  Hilton Budapest Westend-ben. Az első, tavaly télen megtartott Esten 50-60 fő vett részt, a másodikon már majdnem 100 fő volt az érdeklődők száma és most a csütörtöki Estre immáron 250 (!) fő látogatott el. Külön örülünk annak, hogy szinte mindenki eljött, aki regisztrált. Ezúton is köszönjük, hogy velünk töltötték a csütörtök estét.

Az első vendégek már 17 óra körül megérkeztek és amíg várakoztak, finom zöld teát kortyolgathattak.


Az előadásra érkezőket egy apró ajándékcsomaggal leptük meg:)


Az előadást Decker Boglárka a Mediwel Kft. egyik tulajdonosa nyitotta meg és beszélt a mozgáshiány következményeiről, kockázatairól, a túlsúly okairól, az ülő munka hátrányairól és arról,  mely esetekben és hogyan alkalmazható jó eredményekkel az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgép.



Szántai Zsolt táplálkozási szakértő és fitness szakember a Metodic-tól, arról beszélt, hogy fontos tudni, hogy ki, milyen táplálkozási típusba tartozik. Fontosnak tartotta tisztázni, hogy a diéta egy irányított, tudatos táplálkozás valamilyen céllal és nem feltétlenül jelent fogyókúrát. Biztosan sokan találkoztak már azzal a helyzettel, amikor egy ismerősüknek egy diéta bevált, de Önöknek nem. Nem vagyunk egyformák. Helytelen fogyókúrás program hatására az ember nagyon könnyen fel tudja borítani az idegrendszer, illetve az emésztőrendszer egyensúlyát, a test hormonális egyensúlyát. A tényezők, amelyeket meg kell mérni, hogy teljes képet kapjunk ahhoz, hogy mely élelmiszerek megfelelőek számunkra és azokat milyen arányban fogyasszuk: az autonom- vagy vegetatív idegrendszer, az emésztőrendszer, a hormonális beállítottság és végül a vércsoport. Ez egy nagyon összetett rendszer, erről szolgált információkkal a táplálkozási szakértő a vendégek részére sok példával, így többen talán meg is próbálták besorolni magukat egy-egy csoportba, de természetesen ez mérésekkel állapítható meg pontosan.




Boglárka ezt követően az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgép működési elvét ismertette, hogy miért is lehet, hogy az OTO FLABéLOS (TTV)- on eltöltött 10 perc felér egy edzőtermi 50 perc edzéssel. Emellett nagyon fontos, hogy az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgép egy orvosi termékfejlesztés eredménye és maga a testvibrációs technológia az űrkutatásban került eredendően kifejlesztésre az asztronauták izomsorvadásának megelőzéseképpen. Az OTO FLABéLOS hatásait is ismertette, például hogy javul a vérkeringés, a csontsűrűség visszaállítható, a nyirokkeringés felélénkül, a cellulit csökken, az izmok tónusa javul, a belső szervek átmozgatásával segíti az emésztést.


A következőkben Dr. Endre Veronika, belgyógyász, obesitológus beszélt a tapasztalatairól, aki már 3 éve alkalmazza a betegeinél az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgépet jó eredménnyel. A prakszisában egy életminőség változást jelent az OTO FLABéLOS, mert a sok esetben több betegséggel egy időben küzdő betegeknél nehéz a mozgást beiktatni. Az idő hiánya is fontos kérdés, ezt is megoldja az OTO FLABéLOS ezeknél a pácienseknél. A testvibrációs edzőgép használatakor a sok izom összehúzódás nagy impulzus az izmoknak, ezen kívül a nyirokkeringést is befolyásolja, mintegy szívó hatást gyakorol a nyirokerekre és a méreganyagok így elég könnyen kiürülnek a szervezetből. Az izom összehúzódás motiválja a vérereket arra, hogy meggyorsuljon a keringés.

A doktornő ajánlja az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgépet a kondíció megtartására, csontképzés elősegítésére, idős korban rehabilitációs célokra, esztétikai célokra, izületi problémákra, cukorbetegség, visszér esetén, egyes tüdőbetegségek, inkontinencia, illetve kifejezetten beteg embereknél az izomerő megtartására, Parkinson-kór esetén. Ismertette, hogy ezen esetekben mi zajlik le a testünkben az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgép által kifejtett hatások eredményeképpen. A doktornő által végzett vizsgálat alapján napi 20 perc OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgép, heti 5 alkalommal, 1 éven keresztül 30%-kal (!) növeli a csonttömeget. (Évente 2%-kal csökken a csonttömegünk) Fontos, hogy nincs gyógyszer, nincs mellékhatás! Ugyanis a csontritkulást „kemény” gyógyszerekkel kezelik, amely rengeteg mellékhatással jár (pl. gyomorfájdalom, májfunkció eltérés). Antverpeni Diabetológiai Kongresszuson ismertetett tanulmányt is említett a doktornő, ahol 4 csoportot hasonlítottak össze: 1.Kontroll csoport, 2. csak diétázó csoport, 3. diétázó és hagyományos tornát (pl. kerékpár, úszás, futás) végző csoport, 4. diétázó és vibrációs trénert használó csoport. 6 hónapos követés után a testsúlycsökkenés a következőképpen alakult: 1. 1,5 %, 2. 6%, 3. 6,9%, 4. 11,2%. Végezetül néhány esetet ismertetett számokban a saját prakszisából, a legfontosabb eredmény, hogy a fogyás mellett az izomtömegéből senki sem veszített.

Szentiványi Rita, gyógytornász (SOTE, Dávid Gerincklinika) is megosztotta tapasztalatait az OTO FLABéLOS- szal kapcsolatban. A hozzá forduló, gerincproblémával küzdő betegeknél a legtöbb esetben használható az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgép, a kivizsgálásokat követően. Az akut fázisban semmiképpen nem szabad, ott a fájdalom menedzsment az elsődleges, a szubakut szakaszban kezdhető el az aktív gyógytorna és az OTO FLABéLOS használata, de ekkor is a legfontosabb a helyes testtartás megőrzése – egyenes gerinccel, fejtetővel nyújtózkodva, kihúzott derékkal, hasat picit behúzva, kissé a lapockákat hátrazárva kell állnunk, ülnünk rajta. Rita nem csak a rehabilitációban, hanem a prevencióban, a sportolók felkészítésében is alkalmazza az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgépet.

A korábbi két estétől eltérően egy újdonsággal is vártuk a résztvevőket. A 4 előadó mellett 7 további vendég (magánszemély) mesélte el tapasztalatait, akik használják az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgépet. Problémáik, céljaik, koruk mind eltérő, de eredményeik és tapasztalataik mind pozitívak. Róluk még később olvashatnak.

    

  

Zárásként az előadók kimerítően válaszoltak a rengeteg felmerült kérdésre.

    


Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket és ellátogatott a rendezvényünkre!

Bízunk benne, hogy választ kaptak kérdéseikre és sok információval lettek gazdagabbak!

További információk az OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Edzőgépről: http://www.mediwel.hu/OTO_flabelos.php



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése