Oldalak

2014. szeptember 17., szerda

XV. Nagy Sportágválasztó - GYERE EL, PRÓBÁLD KI, VÁLASSZ!

Megtalálta már Ön vagy gyerkőce azt a sportágat, amiben jól érzi magát? Még nem? 
Itt a lehetőség, hogy több mint 100 sportágat kipróbáljon egy helyszínen.
 Lehetőség van edzőkkel, élsportolókkal találkozni és szakmai tanácsadást kérni.


Helyszín:  MERKAPT SPORTKÖZPONT - Budapest, X., Maglódi út 12/A
Rendezvény időpontja: 2014. szeptember 19-20. (péntek, szombat)
Nyitvatartás: 9 és 17 óra között

Pénteken elsősorban az előre bejelentkezett óvodákat, iskolákat várják, de 14 órától és szombaton egész nap sok szeretettel várják a családokat, a nagyközönséget is! 
A Nagy Sportágválasztón az óvodástól a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő sportágat, hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!

A rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható! 

A JELSZÓ: GYERE EL! PRÓBÁLD KI! VÁLASSZ!

A Nagy Sportágválasztó a sport megszerettetése mellett, a sportágkiválasztásban igyekszik segítséget nyújtani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.Ismét lesznek vizes medencék több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó stb.), lesz sípálya, lovarda, mászófal, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Lesznek olimpiai és nem olimpiai, szabadidős és versenysportok, nőiesebb és férfiasabb sportok egyaránt, ami biztos, itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat.

Kiemelten fontosnak tartják a szervezők, hogy a rendezvényen a sporthoz és az egészséges életmódhoz szorosan kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások, tanácsadások, civil és non-profit szakmai szervezetek is megjelenjenek. Számunkra is fontos az egészség, ezért mi is ott leszünk mind a két nap és hirdetjük a mozgás fontosságát az egészségünk érdekében. Várjuk Önt és családját és ismerjék meg az új generációs OTO FLABéLOS Teljes Testvibrációs Mozgásterápiás készülékünket, mely mind a (sport)rehabilitációra szorulóknak az egészségükért tenni akaró vagy az élsportot űző embereknek is tartogat megoldási,- vagy fejlődési lehetőséget. Érdemes kipróbálni az OTO CHILI kockahas gépünket, amellyel erősítheti az egész testét, javíthatja az erőnlétét, teljesítőképességét. Várunk mindenkit szeretettel!!!

A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. Pénteken és szombaton lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együtt sportolásra a helyszínen megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal. Pénteken 14 és 17 óra között lehetőségük van találkozni Szentgyörgyi Romeo hatszoros aearobik világbajnokkal, keressék Őt a standuknál!:) 

A részletes programról és a neves sportolók személyéről, megjelenési időpontjairól a rendezvény honlapján www.sportagvalaszto.hu lehet információt kapni. 
 
A szervezők a rendezvény ideológiájáról: "Napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg- és szabadidősportnak, Magyarországon – pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt – kiemelt szerepe van.
A mai gyerekek és felnőttek tragikusan keveset sportolnak intézményes kereteken belül és kívül egyaránt, rossz fizikális, egészségügyi állapotban vannak, rengeteg az agresszív, káros szenvedélyekkel élő kallódó gyerek, tinédzser, depressziós felnőtt, a statisztikákban nyerő helyeket vívunk ki ezekben a negatív „rangsorokban”.

És szintén tény, hogy „a társadalom krónikus mozgáshiánya, illetve katasztrofális életmódja alapvetően nem csak anyagi, hanem főként szemléletbeli hiányosságokra vezethető vissza, ezen azonban lehet javítani… Egy nemrégiben végzett uniós felmérés szerint a fiatalok 35 százaléka azt mondja, azért nem sportol, mert nincs ideje, 25 százalék nem szeret, azt pedig, hogy ez költséges, létesítményigényes dolog lenne, csak 6 százalékuk említi. A mozgás szeretete tehát elsősorban szemlélet és nevelés kérdése.” - mondja Nádori László professzor, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének tiszteletbeli elnöke a Harmonet egyik cikkében.
Hiszen az a gyermek, felnőtt, aki rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségügyi állapotba kerül, jobban teljesít az iskolában illetve a munkahelyén, pozitív életközösség tagjává válik, mely távol tartja a káros szenvedélyektől (drogtól, dohányzástól, alkoholtól), hasznosan vezeti le a felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét. Nem sok olyan dolog van, ami annyira előremutató, mint a sport."
 

JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁS


A szeptember 19-20-i, jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz jótékonysági akció is kapcsolódik. Arra kérjük a látogatókat, gyerekeket, családokat, hogy hozzák el a már számukra nélkülözhető sporteszközeiket, sportruházataikat, hogy az adományokat olyanokhoz juttathassuk el, akiknek ez nagy segítséget jelent. A nehéz sorsú, anyagi gondokkal küzdő vagy éppen fogyatékkal élő gyerekek sportolásának elkezdését pénzbeli adományokkal is lehet segíteni a rendezvényen, az adománygyűjtő-ládákba helyezett támogatásokkal. A legkisebb adomány is számít!

A Mediwel munkatársai nevében is köszönjük, ha segít! 

További információkat a készülékeinkről az alábbi linkeken talál:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése