Oldalak

2015. október 14., szerda

FLABéLOS-szal a túlsúly és az elhízás ellen az Obezitológiai Konferencián


2015. október 1-3. között a Magyar Elhízástudományi Társaság Budapesten rendezte meg az 5. Közép-európai Elhízástudományi Kongresszust, amelyre a közép-európai régióból és azon kívül is, 30 országból érkeztek szakemberek. Közel 200 magyar és külföldi belgyógyász és obezitológus szakorvos gyűlt össze, hogy ezen a hétvégén az obezitológia legújabb klinikai vizsgálati eredményeit, lehetséges szövődményeit és a prevenció lehetőségeit megvitassák.





A túlsúly és elhízás előfordulása világszerte jelentős terhet ró az egészségügyi ellátó rendszerekre, és kihat az egyén életminőségére. Mivel az elhízásnak nincs hatékony gyógyszeres kezelése, a prevenció jelentősége felértékelődik. Mint azt a konferencián megtudtuk, a társadalom jelentős része, 20-25%-a küzd túlsúllyal vagy elhízással, és szomorú tény, hogy a gyermekkori elhízás is egyre növekvő előfordulást mutat.


 A Mediwel standján, a konferencia kiemelt kiállítójaként, elsősorban a FLABéLOS mozgásterápiás készülékünket népszerűsítettük a szakmai közönség előtt, hiszen a FLABéLOS évek óta hatékony segítség a túlsúllyal élők számára. 


A készüléket a konferencia résztvevői közül a legtöbben ismerősként üdvözölték, és beszámoltak a 2015 márciusi Club Tihanyban (a Diabetes konferencián szerzett) pozitív FLABéLOS-élményükről, mások a szintén márciusi budapesti MOMOT-konferencián próbálták ki először. Ennek ellenére akadtak kétkedők, akik ránézésre a fogyasztó-rázógép kategóriába tették a FLABéLOS-t, őket nyomatékosan kértük, hogy próbálják ki a készüléket. 10 perc használat és a hatásmechanizmus részletes ismertetését követően egészen más szemmel néztek a készülékre, és terápiás felhasználását is megértették, sőt szorgalmazták. 


A szakorvosokkal folytatott beszélgetések közben nagyon sok kiváló ötletet kaptunk arra nézve, hogy hol tudnánk a FLABéLOS-t népszerűsíteni. Szóba kerültek a magyarországi zenekarok, ahol óriási problémát jelent a nagy, nehéz hangszerekkel való egész napos monoton gyakorlás, ülés, egy pózba kényszerülés. Hisszük, hogy az ilyen vagy hasonló területen dolgozók számára jelentős könnyebbség lenne, ha a FLABéLOS-szal tudnák megoldani a tagok napi mozgásigényét, átmozgatni a feszes, kötött izomzatukat, „megolajozni” ízületeiket. 


Az Adore Foot népszerűsége ezen a konferencián is töretlen volt, egymásnak ajánlhatták a résztvevők, mert hozzánk már a külföldi vendégek is azzal a konkrét kéréssel érkeztek, hogy a talpmasszírozónkat szeretnék kipróbálni. 




Az e-Shape hatékonyságáról sem kellett győzködni a hölgyeket, hiszen már néhány perc után viszketést, kipirosodást tapasztaltak a kezelt területen, és sokan automatikusan újraindították a tíz perces alapprogramot. Volt olyan hölgy, aki annyira beleszerelmesedett a készülékbe, hogy a helyszínen vásárolni akart, de mivel erre nem volt lehetőség, meggyőztük arról, hogy következő héten már szállítjuk is saját OTO e-Shape készülékét. A konferencián résztvevőket egy minden Mediwel termékre érvényes 20%-os kupon illette meg, melyet ráadásul az akciós áron felül tudnak érvényesíteni  következő 30 nap folyamán. A szenzációs árak hatására volt, aki egyszerre több készülék vásárlásában is gondolkodott. 

A konferenciát Dr. Halmy Lászlóné Eszter szervezte, férje, Dr. Halmy László obezitológus professzor pedig még 2010-ben írt a FLABéLOS-nak a túlsúly elleni harcban tapasztalt hatékonyságáról. 
“A készülék alkalmazása eredményesen használható túlsúlyos/elhízott betegek testsúlyának csökkentésére, valamint a különösen veszélyes hasi típusú elhízásban a haskörfogat csökkentésére, amely a hason belüli zsírszövet csökkenésére utal.
A készülék egyértelműen javasolható diétával egybekötött fizikai aktivitás révén történő testsúlycsökkentésre. A módszer előnye, hogy aránylag rövid idő alatt jelentős mértékű izomtevékenységet idéz elő, amely közismerten növeli az alapanyagcserét, és így a testsúlycsökkentéshez jelentős segítséget ad. A vibráció ismert hatásai, vagyis a keringés javítása és a hormonszint változások előidézése következtében további hatások várhatók.
Hazai megfigyeléseink alapján – összhangban a nemzetközi szakirodalom adataival – ajánlom a FLABeLOS professzionális teljes testvibrációs mozgásterápiás készülék használatát elhízottak testtömegének csökkentésére és a végtagok keringésének javítására.”
Budapest, 2010. december 02.
Üdvözlettel: Prof. Dr. Halmy László, belgyógyász, obezitológus professzor
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése